Dirigent

Arie de Korte, dirigent.

Arie is op jonge leeftijd begonnen met orgelspelen. De eerste lessen kreeg hij van Mevrouw Rijnsaardt in Slikkerveer en hij is daarna overgestapt naar haar man voor lessen op een echt kerkorgel. Na een aantal jaar is hij lessen in improvisatie en interpretatie gaan volgen bij Teke Bijlsma in Haarlem. In de periode bij Teke heeft hij toelating gedaan aan het Rotterdams Conservatorium. Daar heeft hij voor twee jaar orgel en piano gestudeerd bij Jan Kleinbussink en Jet Dubbeldam. Arie werkt, als organist/pianist mee aan concerten, kerkdiensten en als begeleider van koren. Arie is organist van de PKN gemeente Levensbron in Ridderkerk en van de PKN gemeente De Wijnstok in Dubbeldam.
Hij heeft de opleiding tot Kerkmusicus III van de PKN afgerond in 2023 en volgt orgellessen bij Cor Ardesch (Stadsorganist te Dordrecht).
Via enkele masterclasses van het SNK heeft hij zich het dirigeren eigen gemaakt. Hij is dirigent van het Interkerkelijk koor Kairos in ’s Gravendeel en het Gospelkoor Rejoice in Krimpen aan de Lek.

https://dekorte.biz/organist-pianist

image_pdfimage_print