Over ons

Historie

volgt

Arie de Korte, dirigent

Arie is op jonge leeftijd begonnen met orgelspelen. De eerste lessen kreeg hij van Mevrouw Rijnsaardt in Slikkerveer en hij is daarna overgestapt naar haar man voor lessen op een echt kerkorgel. Na een aantal jaar is hij lessen in improvisatie en interpretatie gaan volgen bij Teke Bijlsma in Haarlem. In de periode bij Teke heeft hij toelating gedaan aan het Rotterdams Conservatorium. Daar heeft hij voor twee jaar orgel en piano gestudeerd bij Jan Kleinbussink en Jet Dubbeldam. Arie werkt, als organist/pianist mee aan concerten, kerkdiensten en als begeleider van koren. Arie is organist van de PKN gemeente Levensbron in Ridderkerk en van de PKN gemeente De Wijnstok in Dubbeldam.
Hij heeft de opleiding tot Kerkmusicus III van de PKN afgerond in 2023 en volgt orgellessen bij Cor Ardesch (Stadsorganist te Dordrecht).
Via enkele masterclasses van het SNK heeft hij zich het dirigeren eigen gemaakt. Hij is dirigent van het Interkerkelijk koor Kairos in ’s Gravendeel en het Gospelkoor Rejoice in Krimpen aan de Lek.

https://dekorte.biz/organist-pianist

Ronald van der Schelde, pianist

Na zijn studie aan de PABO, ging hij naar het Utrechts Conservatorium waar hij piano studeerde bij Hannie van Veldhoven. In juni 2005 studeerde hij af tot schoolmusicus.
Naast het begeleiden van koren heeft Ronald veel ervaring in het spelen in – en coachen van bandjes.

Ronald schrijft arrangementen voor orkesten en ensembles en hij produceert muziek voor diverse opdrachtgevers. Daarnaast geeft hij piano- en keyboardlessen in zijn lespraktijk.

Al vele jaren is Ronald de vaste pianist van IKK Kairos.

Bij de voorbereidingen en uitvoering van concerten is hij de leider van de IKK Kairos gelegenheidsband.

Repertoire

repertoire

 

 

 

image_pdfimage_print